39. Kädenjälki

Miten viedään puheet teoiksi? Tässä tehtävässä toteutat tai delegoit perustellusti suunnitelmasi toisten toteutettavaksi. 

Oppiaineet

Tehtävä sopii mihin vain oppiaineeseen tai monialaiseen kokonaisuuteen, jossa tekojen suunnitelmia on laadittu.

Haastavuus: Taso neljä

Käyttötarkoitus

Tehtävässä valitaan jokin aikaisemmin laadituista ilmastotekojen suunnitelmista toteutusta varten. Valitsemalla opintojaksolle mukaan myös ideointi-ja suunnittelutehtävän, saatte tämän tehtävän kanssa toiminnallisen kokonaisuuden tukemaan erityisesti eettisyyttä ja ympäristöosaamista sekä yhteiskunnallista osaamista . Tehtää voi soveltaa käyttämällä ajan esim. vain kysymyksen 1 parissa.


Tehtävänanto

Valitse kiinnostava ja toteutettavissa oleva ilmastoteko aikaisemmin tehdyistä suunnitelmista.  Jos teette tehtävää yhdessä opintojaksolla, yhdistäkää voimanne ja toteuttakaa työnjakoa ryhmäläisten kesken. 

Kertauksena, ilmastotekoja on ideoitu ja suunnitelmia tehty seuraavissa tehtävissä:

Ruoka: ideointi (tehtävä 9), suunnitelman laatiminen (tehtävä 10)

Liike: ideointi (tehtävä 18), suunnitelman laatiminen (tehtävä 19)

Infra: ideointi (tehtävä 27), suunnitelman laatiminen (tehtävä 28)

Lue valinnan jälkeen Käsikirjasta Asenne-osion sivut 79-84 alkaen ”Oma paikkasi ketjussa”-kappaleesta ”Kohti muutoksen pullonkauloja”-kappaleeseen.

Vastaaminen tapahtuu sovellutuksesta riippuen omiin muistiinpanoihin tai erilliseen tiedostoon. Tehtävä on osa Koulun ilmasto-osaaja -osaamismerkkikokonaisuutta. Mikäli haluat kerätä osaamismerkkejä, tutustu ohjeisiin täältä ja hae merkkiä alta palauttamalla liitetiedosto tai linkki tiedostoon.

Hae osaamismerkkiä