Aloita tästä

Uusi lukion opetussuunnitelma on ottanut ympäristökriisin ja ilmastotoimien kiireellisyyden vakavasti (hienoa!) tarjoten oppiaineesta riippumatta opettajalle laveat kehykset rohkaista ja innostaa opiskelijoita vaikuttamaan ja löytämään ratkaisuja kestävän tulevaisuuden puolesta.  Oletko täällä kenties hakemassa jotain, mistä tarttua kiinni ja soveltaa omassa opetuksessasi? 

Toimintaympäristö sisältää osallistavia ja soveltavia tehtäviä opiskelijoille ja hyödynnettäväksi opetukseen.  Tehtävät on suunniteltu tukemaan laaja-alaista osaamista ensisijaisesti lukiokoulutuksessa. Voit olla opettajana lisäksi mukana aktivoimassa koko kouluyhteisöä edistämään koulusi ilmastokuntoa ja liittymään mukaan lukioiden verkostoon, jotka ovat jo aloittaneet oman Tiekartan laatimisen.

Tehtävät opetuskäytössä

Voit kokeilla vain yksittäistä tehtävää, soveltaa sitä vapaasti opetuksessa ja halutessasi hyödyntää suoritusta myönnettävänä osaamismerkkinä. Osaamismerkki toimii sähköisenä todistuksena opiskelijalle hankitusta osaamisesta. Lue lisää osaamismerkkijärjestelmän käytöstä täältä. Olemme tuottaneet koulun ilmastotyön, tehtävien tekemisen ja oman opetuksen tueksi Käsikirjan, jossa teemoja on käsitelty opiskelijaystävällisesti, kuitenkin tieteellisellä otteella.

Hae tehtäviä

Instagram