« Takaisin

Iin lukio

Oppilasmäärä: 180

Paikkakunta: Ii

Osoite: Valtarintie 11

Postinumero: 91100

Rakennusvuosi: 2014

Materiaali: Tiili

Lämmitystapa: Kaukolämpö

Sähkö: Tavallinen sähkö

Oma ruokala: Kyllä

Visio

Visio

Lukioarkea ohjaa kestävään elämäntapaan kannustava resurssiviisas ja hiilineutraali toiminta. Kiertotalouden ratkaisuja hyödyntämällä materiaalit kiertävät eikä jätettä tuoteta. Energiaa saadaan uusiutuvista, fossiilittomista energialähteistä ja luonnonresursseja käytetään vastuullisesti.

Painopisteet

Ruoka

Suositaan lähiruokaa ja käytetään kouluruuan valmistuksessa paikallisia raaka-aineita. Huomioidaan kouluruuan valmistuksen hiili- ja vesijalanjälki ja pyritään niiden minimointiin. Seurataan biojätteeseen menevän ruuan määrää ja tehdään ruokahävikin määrä näkyväksi. Pyritään ruokahävikin minimointiin. Myydään kouluruokailun ylimääräruoka. Biojäte kerätään kouluruokalan lisäksi opiskelijakunnan ja henkilöstön taukotiloista.

Liike

Kannustetaan koulumatkojen kulkemiseen pyöräillen ja kävellen. Vähäpäästöiset koulukuljetukset sekä matkat koulun ulkopuolelle. Kompensoidaan matkoista aiheutuneet hiilipäästöt. Kunnan kimppasähköautot käyttöön henkilöstön työajoihin. Sähkölatauspisteet lukion parkkipaikoille.

Infra

Uusiutuvaan energiaan perustuva fossiiliton ja hiilineutraali sähkön- ja lämmöntuotanto. Lukion tilojen, laitteiden ja materiaalien optimoitu ja energiatehokas käyttö. Energian säästäminen ja energiatehokkuus. Sähkön- ja vedenkulutuksen seuraaminen ja raportointi. Jätteiden tehokas lajittelu ja keräys.

Asenne

Kestävä tulevaisuus tehdään yhdessä kunnioittaen ympäristöarvoja ja käyttämällä vastuullisesti luonnonresursseja. Lukioyhteisön toimintakulttuuri ja rakenteet ohjaavat kestävän kehityksen tavoitteiden sisäistämiseen ja toimimaan niiden mukaisesti.

Nykytila

Reitit